Advertisement

Narancstorta

A recept olasz elnevezése: torta all'arancia

A narancstorta egy gyorsan elkészíthető kevert tészta, melynek jellegzetes ízét a tésztájába kevert narancslé és narancshéj adja. Üresen is kitűnő édesség, de még finomabbá válik ha megtöltjük narancslekvárral vagy főzött narancskrémmel. 


Előkészítési idő: 30 perc
Sütési idő:            40 perc + 15-20 perc a naracskrém főzési ideje
Típus:                  kevert tészták, édesség
Nehézségi fok:     közepes


Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:

Olasz gasztronómia, olasz édességek
300 g liszt
250 g cukor
75 g vaj
3 tojás
1/2 pohár tej (1 dl)
2 narancs kifacsart leve és reszelt héja
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor

A torta töltelékéhez
vagy
főzött narancskrém
4 narancs kifacsart leve
2 narancs reszelt héja
2 dl tej
180 g cukor
40 g burgonyakeményítő (vagy liszt)
50 g vaj


Elkészítése

  1. A megolvasztott de nem forró vajat habosra kavarjuk a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és mindaddig kavarjuk még homogén masszát nem kapunk.
  3. Egy közepes tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, beleöntjük a tésztát, elsimítjuk, és 40 perc alatt 180 fokon készre sütjük. Sütés közben lehetőség szerint ne nagyon nyitogassuk a sütőt, mert a tészta könnyen össze tud esni.
  4. Amikor a torta megsült a tortát nyitott ajtó mellett hagyjuk további öt percet a sütőben pihenni és csak ezt követően vesszük ki.
  5. A kihűlt tortát kivesszük a tortaformából és megtöltjük narancslekvárral vagy főzött narancskrémmel.
    Olasz gasztronómia, olasz édesslgek
  6. A narancskrém készítése
Egy lábosba tesszük a cukorral elkevert burgonyakeményítőt és lassanként hozzáöntjük a narancsok kifacsart levét majd a tejet és csomómentesre keverjük.
Hozzáadjuk 2 narancs reszelt héját, az olvasztott vajat, majd lassú tűzön folyamatosan kavargatva sűrű krémet főzünk belőle.
A krémet hagyjuk kihűlni, majd a tortába töltjük.
(a krémet ízesíthetjük 1-2 evőkanál narancslikőrrel is)


Megjegyzés küldése

2 Megjegyzések

  1. Jó néz ki, ez a recept, egyszerű és nagyszerű, én az ilyeneket szeretem. Sokszor nincs türelmem órákat a konyhában tölteni...ezt el kell készítenem, amúgy, megoszthatnád itt is ezt a receptet , tuti sok mindenkinek tetszene

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Orsi!

      Köszönöm a javaslatot, már meg is osztottam az általad javasolt weboldalon.

      Törlés